21 Şubat 2015 Cumartesi

Üstümüze Geçirdiğimiz Renklerin Mesajı Ne ?







      Moda , insan psikolojisi üzerinde oldukça etkilidir . Bir yandan modayı takip ederken önceliğinizi üstünüze yakışan ; kendinizi içinde mutlu hissetiğiniz ürünlere ve renklere verin . Ne giydiğiniz , nasıl giyindiğiniz , hangi renkleri tercih ettiğinize göre karşınızdaki sizin hakkınızda birkaç saniye içinde hüküm veriyor çünkü !  İlk defa karşılaştığınız biri hakkında karar vermek için 3 saniye gibi kısa bir süre yetiyor .Bu 3 saniye içinde karşınızdaki , sizinle ilgili fikirlerinin  %90 nını oluştumuş oluyor .

     İş görüşmelerinde ve çalışma hayatında , koyu renk ve maskülen tarzda giyinen kadınlar çok daha ciddiye alınır . İşinde bilgili ve disipli olduğu izlenimini verir ve öncelik onlarındır ;) Bu durumun aksine feminen çizgilere sahip , renkli ve özellikle de kırmızı tercihiniz ise iş ortamında ciddiye alınmama ve ikinci plana atılma riskiniz yüksek .

     İnsanların sizi farketmelerini istediğiniz zaman kırmızı renkte giysi giyin. Erkekleri etkilemek isteyen kadınlar turuncu tonlu kırmızı giymeliler.Bu renk, sizin güvenilir biri olduğunuzu ve amaçlarınıza ulaşmanın yollarını bildiğinizi gösterir.






    Eğer beyaz giysilerle insanların karşısına çıkarsanız, saf ve dürüst olduğunuz düşünülür.
İyilik simgesidir.

   Mavinin tonu ne kadar koyu olursa, etkisi de o kadar artar.Bu renk sadakati ve güvenilirliği simgeler.

   Başkalarının sizi ciddiye almalarını istediğiniz zaman mutlaka siyah giysi giyin.
 Güçlü ve etkileyici biri olduğunuz anlaşılır.Bu renk sizin ciddi biri olduğunuz izlenimini verir.

    Mavide olduğu gibi yeşilde de renk tonu ne kadar koyu olursa çevrenizde yaratacağınız etki o kadar güçlü olur.Bu renk sizin olumlu, rahatlatıcı ve yardımsever biri olduğunuzu gösterir.

    Tutucu ve geleneklerine çok bağlı kadınların en çok sevdikleri renk, kurşunidir.
 Örneğin bankacılar genellikle kurşuni rengi seçerler. Çünkü bu renk insanlarda güven duygusu uyandırır.Sizin dürüst ve olgun bir kişi olduğunuz izlenimini verir.

   Eğer kahverengi giysi giyerseniz, insanlar sizin onlara yardım edebileceğiniz pratik zekalı biri olduğunuzu düşünürler. Kahverengi, insanlara sizinle konuşma cesaretini verir.Sıcaklığın simgesidir bu renk.

   Sarı giysi giyerseniz, insanlar sizin henüz olgunlaşmadığınızı düşünebilirler.Siyah ile sarıyı karıştırmak ise son derece hatalı bir davranış olur. İnsanları kendinizden uzaklaştırırsınız.

   Morun tonu ne kadar açık olursa, çevrenizdekilerin size ilgisi o kadar artar.Bu renk sizin benzersiz ve özel bir kişi olduğunuzu gösterir.

   Uçuk pembenin insanları sakinleştirdiği söylenir. Eğer duygularınızı baskı altında tutmak istiyorsanız açık pembe giyin. Pembe ile siyah mükemmel bir ikili olur. Eğer fazla dikkat çekmek istemiyorsanız pembeyi beyazla karıştırın.Farklı renklerin uyumu sizin tatlı, saf ve dişi olduğunuz anlamına gelir.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder