25 Şubat 2015 Çarşamba

2015 ilkbahar-yaz modasında öne çıkan desen ve modeller



   Avant pop


   Daha çok sanat ve edebiyat alanında etkisini gösteren avantpop akımı 2015 ilkbahar yaz modasında da etkili kendini gösterecek.Kısaca;edebi ve sanatsal eserlerin mass medyaya uyarlaması olarak özetlenecek avant pop akımın etkisiyle,parlak renkler,baskı ve desenler ön plana çıkacak.Sürrealist tasarımlar,3D baskılar bu akımın en belirgin özelikleri olacak.Avant pop özellikle elbise ve t-shirtler de etkisini hissettirecek.Avant pop modasının öncüleri ;Chanel,Prada ve Celine.


  Kubik tasarımlar


  Son iki yılın modasında etkili olan kubist tasarımlar,monkrom desenler ve geometrik şekiller 2015 ilkbahar yaz modasında da trend olmaya devam edecek.Fendi ve Helmut Yang  2015 ilkbahar yaz modasında kubist tasarımın öncüleri diyebiliriz.





  Gül ve çiçek desenleri
  
  Tek parça uzun elbislerde,kadın masumluğuna ve doğallığına çok yakıştırdığım çiçek ve gül desenleri,2015 ilk bakar yaz modasında trend olacak desenlerden bir diğeri.

  Tropikal etki


  Patlayan volkanlar,büyük palmiye ağaçları,gizemli  büyücüler,tropikal kuşlar ve bitkiler,2015 ilkbahar yaz modasında sıkça karşımıza çıkacak.Tropikal baskılara boncuklar ve 3D desenler eşlik edecek.Tek parça miniler ve plaj modası bu hareketli parçaların etkisinde olacak.



1 yorum:

  1. Tarz2’de uygun fiyatlı, şık elbiseleri hemen keşfetmeye başla.

    https://www.tarz2.com/2018-Ilkbahar-modasi-ve-kombin-onerileri 💚

    YanıtlaSil